TRY-OUT & DE COMEBACK

Ohh ja! Na zo’n 700 dagen een comeback maken na een enigszins verlengde sabbatical; en wat voelt het goed.

Zondag 31 juli trapten we af in een afgeladen Ducdalf in Espel. Speciaal voor onze try-out werd de ruimte beschikbaar gesteld en werd het nog een unieke locatie ook.  Op de verhoging waar normaliter gezinnen of groepen zich voorbereiden op het bowlen, werd deze middag een spetterende aftrap gegeven van een veelbelovende periode.

Nieuwe samenstelling, nieuw repertoire, nieuwe ideeën, nieuwe instrumenten.. Alles wordt uit de kast gehaald om te knallen!!

20 augustus en 10 september kan alvast met stift omcirkeld worden in ieders agenda; de volledige agenda komt spoedig online….

Nieuwsbrief 3

Geachte Niewsbrieflezer,

Nieuwsbrief 1 en 2 gemist? Geen man over boord. Download de Full House app en lees ze terug.

Nieuwsbrief nr 3:

Voor diegene die de roddelbladen de laatste tijden hebben gevolgd, hebben he t zeer waarschijnlijk al vernomen: ‘Full House coverband neemt een sabbatical’. Het is logisch dat er over bekende bands geschreven wordt (Hoge bomen geven veel brandhout). Maar zoals dat gaat in de wereld van roddels en achterklap zijn er nogal wat verhalen die niet in zijn geheel op waarheid gebaseerd zijn. Zo schreef het weekblad Privé:

‘’Het schijnt al maanden te rommelen binnen de band. De grootste oorzaak hiervan blijkt geld te zijn. Privé heeft pikante informatie vergaard bij een persoon die liever anoniem wil blijven. Deze persoon beweerd dat er onderling veel onenigheid is over de aanschaf van een Jacuzzi door de meest getalenteerde gitarist van de band. Mark Knopfler Ellens beweerd dat het een huur-jacuzzi is, maar de overige bandleden hebben hier zo hun twijfels over.’’

Niet alleen het weekblad Privé heeft vele pagina’s kunnen vullen met teksten over Full House, ook in Story stonden artikelen over de perikelen binnen de band.

‘’Op de Full House facebook werd gesproken van een weekend vol optredens in de achterhoek, met alleen maar gave foto’s over hoe mooi het allemaal was. Dit blijkt echter toch niet het echte verhaal te zijn. Een man in een blauw shirt met daarop de tekst ‘’manager’’ vertelde ons het volgende verhaal. Full House verkeerd in diepe, diepe, diepe crisis. Door enkele verkeerde investeringen hebben de muzikante geen rooie cent meer. Het schijnt zo erg te zijn dat ze zelfs het toiletpapier aan beide kanten moeten gebruiken.
Als bandleden hebben wij natuurlijk al deze artikelen gelezen, en af en toe erg hard moeten lachen. Maar we hebben er ook dingen van geleerd. De huisgenoten van onze drummer zijn erg blij dat ze nooit meer de tekst horen: “jooo gasten, geef even een wc-rol, ze zijn weer op”…….

Maar wij willen jullie trouwe fans graag uit de tijd van onzekerheid nemen. Het echte verhaal achter de sabbatical is dat er 2 bandleden naar het buitenland gaan voor een aantal maanden. Paul (voor fans: Luap) gaat naar de andere kant van de wereld, hij gaat voor een bedrijf dat palletiseermachines maakt een onderzoek doen in Australië.

Vaak wordt hem gevraagd of hij opkijkt tegen de vliegreis, als antwoordt daarop zegt hij altijd: ‘’De ark van Noach was gebouwd door een amateur, de Titanic door professionals’’. De reactie van degene die de vraag stelt is dan weer vaak ‘’ poehh dat is wel erg optimistisch hoor’’. Paul zou Luap niet zijn (jahhaa door denkertje mensen!!) als hij hierop ook weer een gevat antwoordt op heeft, hij zegt dan namelijk altijd: ‘’Een optimist heeft het vliegtuig uitgevonden, een pessimist de parachute’’

En het andere bandlid dat vertrekt is de man die altijd lacht als het onweert… hij denkt dan dat hij gefotografeerd wordt. Dat is natuurlijk: Mark Knopfler Ellens. Mark gaat naar het land met een oppervlakte van 449.964 km², waarvan 54% bedekt met bos, 16% bergachtig, 8% landbouwgrond en 9% water. Juist ja… Zweden!!

Hij gaat daar voor maar liefst 10 maanden een deel van zijn studie daar volgen. Dit betekend dat Full House coverband een hele tijd stil ligt. Wij snappen dat het voor onze fans een enorm gemis is. Maar voor de band is dit alleen maar goed. Na deze rust periode willen wij terug komen, en dan hopen wij dat jullie denken ‘’holy moly wat is er gebeurd… ze zijn nóg beter geworden’’ We kunnen het nog niet helemaal bevestigen, maar de ‘’toetausentenfiftien toer’’ (voor lezers met dyslectici: ‘’2015 tour’’) staat al bijna vast.

Een vraag die wij binnen kregen was:

Waarom gaan jullie niet tijdelijk verder met inval-artiesten?

Het antwoord:

Vergelijk het met sport: Een coach gaat ook niet aan de slag met een uitgekleed dames team…. Hiermee bedoelen wij: Muziek maken doen wij met deze groep, niemand is vervangbaar. We hebben zoveel lol met elkaar, en dat is het aller belangrijkst.

Tot zover de uitleg over de sabbatical van jullie bandje. Wij begrijpen dat jullie graag een persoonlijk berichtje willen achter laten. Maar doe dat maar niet via de ouderwetse briefkaart, onze postbode is de laatste tijd zo depressief, dat wij wel eens zeggen ‘’ joh bezorg je zelf eens een leuk dagje’’. Laat een berichtje achter op onze Full House facebook, of via het contactformulier op onze homepagina.

De (voorlopig laatste) Full House levens les:
Het leven is net een C akkoord, er hoeft maar iets te gebeuren en je hebt een A-mineur.

Dancing Bruins (DIS)COVER BANDS THE FINALS!

Daar gingen we dan, met twee bussen verlieten wij op zondagavond 2 februari de polder. Iedereen met hetzelfde doel, Full House aanmoedigen in de finale van (DIS)Cover bands THE FINALS in Saasveld. Door twee verschillende routes te rijden is iedereen zo dicht mogelijk bij zijn of haar huis opgehaald. De stemming zat er bij de heenreis in beide bussen al goed in. Niet alleen was er voldoende drinken in de bus aanwezig voor de fans, ook werden deze alvast lekker gemaakt met een DVD van een recent optreden van Full House.

Aangekomen bij Dancing Bruins was het natuurlijk eerst tijd voor een groepsfoto!

Omdat er vier bands in de finale stonden had iedereen maar een half uurtje om alles te geven, Full House mocht de spits afbijten. Alle fans stonden strak tegen het podium aan en zongen de inmiddels ”Full House klassiekers” in volle borst mee. Hierdoor hebben wij een geweldige show kunnen neerzetten. De concurrentie was gigantisch. The Rousers, Hi5ve en 7NA hadden alle drie ook de vooronders overleefd en weten dus wel hoe ze Bruins plat moeten spelen.

Na een juryoverleg werd de uitslag bekend gemaakt op het podium die inmiddels gevuld was met alle muzikanten van de finale. En wat denk je, GEWONNEN. Bruins ging op z’n kop! Wij zijn gigantisch blij met deze overwinning. En willen daar de volgende mensen voor bedanken:

– Alle Full House fans die hun zondagavond opgeofferd hebben

– Stefan Menting die het zaalgeluid helemaal onder controle had

– De twee buschauffeurs van Luchtmeijer die ons allen veilig weer naar de polder hebben gebracht