Nieuwsbrief 3

Geachte Niewsbrieflezer,

Nieuwsbrief 1 en 2 gemist? Geen man over boord. Download de Full House app en lees ze terug.

Nieuwsbrief nr 3:

Voor diegene die de roddelbladen de laatste tijden hebben gevolgd, hebben he t zeer waarschijnlijk al vernomen: ‘Full House coverband neemt een sabbatical’. Het is logisch dat er over bekende bands geschreven wordt (Hoge bomen geven veel brandhout). Maar zoals dat gaat in de wereld van roddels en achterklap zijn er nogal wat verhalen die niet in zijn geheel op waarheid gebaseerd zijn. Zo schreef het weekblad Privé:

‘’Het schijnt al maanden te rommelen binnen de band. De grootste oorzaak hiervan blijkt geld te zijn. Privé heeft pikante informatie vergaard bij een persoon die liever anoniem wil blijven. Deze persoon beweerd dat er onderling veel onenigheid is over de aanschaf van een Jacuzzi door de meest getalenteerde gitarist van de band. Mark Knopfler Ellens beweerd dat het een huur-jacuzzi is, maar de overige bandleden hebben hier zo hun twijfels over.’’

Niet alleen het weekblad Privé heeft vele pagina’s kunnen vullen met teksten over Full House, ook in Story stonden artikelen over de perikelen binnen de band.

‘’Op de Full House facebook werd gesproken van een weekend vol optredens in de achterhoek, met alleen maar gave foto’s over hoe mooi het allemaal was. Dit blijkt echter toch niet het echte verhaal te zijn. Een man in een blauw shirt met daarop de tekst ‘’manager’’ vertelde ons het volgende verhaal. Full House verkeerd in diepe, diepe, diepe crisis. Door enkele verkeerde investeringen hebben de muzikante geen rooie cent meer. Het schijnt zo erg te zijn dat ze zelfs het toiletpapier aan beide kanten moeten gebruiken.
Als bandleden hebben wij natuurlijk al deze artikelen gelezen, en af en toe erg hard moeten lachen. Maar we hebben er ook dingen van geleerd. De huisgenoten van onze drummer zijn erg blij dat ze nooit meer de tekst horen: “jooo gasten, geef even een wc-rol, ze zijn weer op”…….

Maar wij willen jullie trouwe fans graag uit de tijd van onzekerheid nemen. Het echte verhaal achter de sabbatical is dat er 2 bandleden naar het buitenland gaan voor een aantal maanden. Paul (voor fans: Luap) gaat naar de andere kant van de wereld, hij gaat voor een bedrijf dat palletiseermachines maakt een onderzoek doen in Australië.

Vaak wordt hem gevraagd of hij opkijkt tegen de vliegreis, als antwoordt daarop zegt hij altijd: ‘’De ark van Noach was gebouwd door een amateur, de Titanic door professionals’’. De reactie van degene die de vraag stelt is dan weer vaak ‘’ poehh dat is wel erg optimistisch hoor’’. Paul zou Luap niet zijn (jahhaa door denkertje mensen!!) als hij hierop ook weer een gevat antwoordt op heeft, hij zegt dan namelijk altijd: ‘’Een optimist heeft het vliegtuig uitgevonden, een pessimist de parachute’’

En het andere bandlid dat vertrekt is de man die altijd lacht als het onweert… hij denkt dan dat hij gefotografeerd wordt. Dat is natuurlijk: Mark Knopfler Ellens. Mark gaat naar het land met een oppervlakte van 449.964 km², waarvan 54% bedekt met bos, 16% bergachtig, 8% landbouwgrond en 9% water. Juist ja… Zweden!!

Hij gaat daar voor maar liefst 10 maanden een deel van zijn studie daar volgen. Dit betekend dat Full House coverband een hele tijd stil ligt. Wij snappen dat het voor onze fans een enorm gemis is. Maar voor de band is dit alleen maar goed. Na deze rust periode willen wij terug komen, en dan hopen wij dat jullie denken ‘’holy moly wat is er gebeurd… ze zijn nóg beter geworden’’ We kunnen het nog niet helemaal bevestigen, maar de ‘’toetausentenfiftien toer’’ (voor lezers met dyslectici: ‘’2015 tour’’) staat al bijna vast.

Een vraag die wij binnen kregen was:

Waarom gaan jullie niet tijdelijk verder met inval-artiesten?

Het antwoord:

Vergelijk het met sport: Een coach gaat ook niet aan de slag met een uitgekleed dames team…. Hiermee bedoelen wij: Muziek maken doen wij met deze groep, niemand is vervangbaar. We hebben zoveel lol met elkaar, en dat is het aller belangrijkst.

Tot zover de uitleg over de sabbatical van jullie bandje. Wij begrijpen dat jullie graag een persoonlijk berichtje willen achter laten. Maar doe dat maar niet via de ouderwetse briefkaart, onze postbode is de laatste tijd zo depressief, dat wij wel eens zeggen ‘’ joh bezorg je zelf eens een leuk dagje’’. Laat een berichtje achter op onze Full House facebook, of via het contactformulier op onze homepagina.

De (voorlopig laatste) Full House levens les:
Het leven is net een C akkoord, er hoeft maar iets te gebeuren en je hebt een A-mineur.

About the author: admin